Colebrook Street, Winchester

CFW Architects have worked closely with conservation, the Environmental Agency and glass experts to detail and deliver the design of a contemporary extension to the rear of a Listed property in Winchester. The specialist glass box extension creates a much-needed living space to the rear of the property. Whilst its location over an existing stream created numerous challenges for CFW Architects to overcome, it also presented an opportunity for the creation of a water feature in front of the extension, which will aid with cooling the building.

The design has been carefully considered to ensure the historical importance of the existing property is respected and that the privacy is maintained. The sliding doors open up the facade to the garden and frame views to Winchester Cathedral.

Next Project